rechtenevolutie

Presentaties/Lezingen

Inspirerende lezingen en presentaties

Wilt u eens met een groep doorpraten over biologische drijfveren die onze religie en ons recht bepalen?
Dan is het mogelijk om een lezing of zelfs een lezingenreeks aan te vragen.
Een lezing vindt op een door u gekozen locatie plaats.
U zorgt dan voor een (werkende) laptop en beamer en ontvangst van de deelnemers. Wij verzorgen de inhoud.

Onze standaardpresentaties duren twee keer drie kwartier.
Presentatie voor de pauze, vragen en discussie na de pauze.
Het is ook mogelijk om een presentatie op maat te vragen.
Daarbij bepaalt u het onderwerp, de grootte van de groep en de duur van de presentatie.
Voorwaarde is dat het onderwerp op het grensvlak van biologie, psychologie, filosofie, recht en/of religie ligt.
Daar ligt immers onze expertise.

De presentaties worden gegeven door academisch geschoolde sprekers.
Zij hebben hun sporen verdiend en hebben goede onderwijsevaluaties ontvangen.

In onze webshop vindt u ons standaardaanbod en de tarieven.
Deze tarieven gelden voor groepen tot 50 personen. De tarieven voor presentaties op maat worden in overleg vastgesteld.
In principe wordt er een reiskostenvergoeding verlangd op basis van 2de klas OV-tarieven.
Afspraken hierover maakt u met de spreker.

Over de sprekers (op alfabetische volgorde):

Mr. Dr. Hendrik Gommer is afgestudeerd bioloog, theoloog en jurist. Hij gaf het vak Recht en Biologie o.a. aan de Universiteit van Tilburg en Monash University in Melbourne. Gommer heeft tientallen wetenschappelijke artikelen over de grondslagen van het recht op zijn naam staan. In 2011 publiceerde hij het boek 'A Biological Theory of Law: Natural Law Revisited'. Standplaats Zuidhorn, Groningen.

Dr. Pouwel Slurink is evolutionair filosoof. Hij studeerde cum laude af op zijn scriptie 'Natuurlijke selectie en de tragiek van de menselijke idealen'. In 2002 promoveerde hij als wetenschapsfilosoof met het proefschrift 'Why some apes became humans'. Hierin presenteert hij een originele theorie over het ontstaan van bewustzijn, cultuur en de mens.  Sindsdien gaf hij les aan diverse universiteiten en gaf hij tal van cursussen en presentaties op het grensvlak van biologie, filosofie en ethiek.

 
Dr. Mr. Derk Venema is afgestudeerd filosoof en jurist. Hij is universitair docent rechtsfilosofie aan de Radboud Universiteit. In 2007 promoveerde hij op het proefschrift 'Rechters in Oorlogstijd'. Hij geeft o.a. de cursus Recht en Darwinisme en heeft meerdere publicaties over de vrije wil en het recht op zijn naam staan. Daarbij is hij geïnteresseerd in het darwinisme dat als overkoepelende zienswijze biologie kan verbinden met rechtsfilosofie en andere mens- en maatschappijwetenschappen. Zie bijv. http://jongenjv.nl/column-archief/jonge-njv-column-2011. Standplaats Nijmegen.

Drs. Henk Verhoeven is arbeidspsycholoog. publiceerde in 2013 'Oerganisatie. De evolutie van samenwerking, van mierenhoop tot multinational' bij Maven Publishing. Zie bijvoorbeeld deze aankondiging. Hij is docent Toegepaste Psychologie aan de Fontys Hogeschool. Eerder was hij onder andere loopbaancoach bij GITP International Breda. Standplaats Tilburg/Breda.

Elsa Visser is schoolbegeleidster. Verhalen vertellen aan basisschoolleerlingen is haar hobby. Geen ingewikkelde verhalen over biologische principes dus, maar leuke kabouterverhalen met een moraal. En natuurlijk neemt ze een paar van haar Kabouterharten mee om haar verhaal te ondersteunen. Na het verhaal gaat ze met de leerlingen in gesprek.
 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop